خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





کوکوی خالدار بزرگ (Clamator glandarius)

           کوکوی خالدار بزرگ  پرنده زیبایی است که به تعداد اندک دراستان ایلام مشاهده می شود و انگل آشیانه زاغی ها میباشد.  در فصل بهار و تابستان این پرنده را در باغات میتوان مشاهده نمود. این پرنده در استان ایلام تولیدمثل می کند. توضیحات بیشتر در مورد این پرنده را در مقاله ذیل مطالعه فرمایید:   

    این پرنده یک انگل آشیانه ای معروف است. کوکوی خالدار دارای پوشش زیبایی است. قسمتهایی رویی بدن اغلب به رنگ قهوه ای مایل به خاکستری مات است. در حالی که نوک پرهای بال و دم سفید درخشان است. وقتی بالها بسته هستند اینها صورت خالهایی بنظر می رسند و به پرنده نام متعارف ان را می دهند. گلو به رنگ زرد نخودی کم رنگ است و بقیه قسمتهای زیرین  بدن سفید روشن است. پرهای خاکستری کمرنگ بر روی سر کوکوی خالدار بزرگ ممکن است بصورت یک کاکل درآید.

    پرنده نر و ماده بالغ کوکوی خالدار بزرگ از لحاظ ظاهری به هم شبیه اند. در حالی که پرنده جوان دارای سری  تیره و قرمز قهوه ای  بر روی بالهایش  و قسمتهای تحتانی زرد نخودی می باشد.

    صدای کوکوی خالدار بزرگ شامل یکسری سیلابهای خشن کوتاه  و آوازی  با تحریر و قات قات کردن است.

    طول بدن: 39-35 سانتیمتر

    وزن: 124 گرم

    زیست شناسی  کوکوی خالدار بزرگ

          کوکوی خالدار بزرگ یک حشره خوار است. عمدتا از لارو حشرات تغذیه میکند و قبل از آنکه انها را بخورد بطور قابل ملاحظه ای کرکهای روی بدن آنها را جدا مینماید. این پرنده همچنین سایر طعمه ها شامل موریانه، بیدها و حتی مارمولکهای کوچک را می خورد.

             همانطور که در مورد کوکوها معمول است، کوکوی خالدار بزرگ انگل جوجه های سایر گونه های پرندگان است. پرنده ماده تخمها را در آشیانه های گونه های دیگر که میزبان نامیده می شوند می گذارد و سپس کوکوی جوان توسط والدین میزبان پرورش می یابد.در آفریقا میزبانهای شاخص شامل گونه های مختلف کلاغ  و سار می باشد و در اسپانیا زاغی ها میزبان اصلی می باشند. کوکوی ماده تعداد 1 تا 6 عدد تخم را به آشیانه میزبان اضافه میکند. که سپس قبل از خروج جوجه های میزبان از تخم، آنها از تخم خارج می شوند و جوجه های کوکو غالب می شوند. جوجه کوکوها سایر تخمها یا جوجه های میزبان را بیرون نمی اندازند بلکه بر سر غذا با آنها رقابت می کنند. صداهای ملتمسانه ای شبیه جوجه های میزبان تولید میکنند. کوکوی متقاضی پس از 22 روز آشیانه را ترک میکند اما او هنوز تا 59 روز پس از ترک آشیانه توسط والدین ناخوانده اش تغذیه می شود. میزبان هیچ سودی از این رابطه نمی برد.

    دامنه پراکنش کوکوی خالدار  بزرگ

        کوکوی خالدار بزرگ در فصل تابستان در جنوب و شرق اروپا، شمال آفریقا، حوالی مدیترانه و بطرف شرق تا عراق و ایران تولیدمثل می کند. بیشتر جمعیت کوکوی خالدار بزرگ  در فصل زمستان بسوی جنوب حرکت می کنند و برخی از آنها به آنسوی صحرای بزرگ آفریقا رهسپار می شوند. گرچه برخی جمعیت ها در تمام طول سال در اسپانیا می مانند.

       همچنین جمعیتی از کوکوهای خالدار در تابستان نیمکره جنوبی، در آفریقای جنوبی تولیدمثل می کنند. و طی زمستان به شمال مهاجرت می کنند. به دلیل این الگوهای مهاجرتی دیدن کوکوهای زادآور و غیرزادآور در منطقه یکسانی امکانپذیر است. همچنین جمعیتی از کوکوهای خالدار بزرگ در تمام طول سال در شرق آفریقا حضور دارد، که در پاسخ به بارندگی متحمل جابجایی های محلی بسیار کوتاه می شوند.

    زیستگاه کوکوی خالدار

         زیستگاه اصلی کوکوی خالدار بزرگ، بیشه زارهای  وسیع می باشد. این پرنده همچنین در خارستانهای نیمه خشک آفریقا و بوته زارهای دارای  تعدادی درخت در اروپا مشاهده می شود. این پرنده همچنین در مناطق  کشاورزی خشک مدیترانه زیست می کند.

    وضعیت کوکوی خالدار بزرگ

    در فهرست سرخ IUCN کوکوی خالدار بزرگ تحت عنوان  "حداقل نگرانی" طبقه بندی می شود.

    تهدیدات

    هیچ گونه تهدیدات عمده شناخته شده ای کوکوی خالدار بزرگ را تهدید نمی کند.


    این مطلب تا کنون 7 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : کوکوی ,خالدار ,پرنده ,میزبان ,جوجه ,آشیانه ,کوکوی خالدار ,خالدار بزرگ ,پرنده همچنین ,کوکوهای خالدار ,همچنین جمعیتی ,کوکوی خالدار بزرگ  ,
    کوکوی خالدار بزرگ (Clamator glandarius)

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده